CNLR > Prezentare > Plan școlarizare > Înscrierea în învățământul primar, an școlar 2018-2019

Înscrierea în învățământul primar, an școlar 2018-2019

Plan de școlarizare pentru clasa pregătitoare, anul școlar 2018-2019, la Colegiul Național "Liviu Rebreanu" Bistrița:

Secția română:

- 2 clase învățământ tradițional * 25 locuri/clasă = 50 locuri

- 1 clasă step-by-step               * 25 locuri/clasă = 25 locuri

Secția germană:

- 1 clasă învățământ tradițional* 25 locuri/clasă = 25 locuri

 

PROGRAM ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE:

8-26 MARTIE 2018: LUNI - VINERI: ÎNTRE ORELE 8:00-18:00 (COMPLETARE ȘI VALIDARE CERERI ÎNSCRIERE)

DOSAR DE ÎNSCRIERE - CONȚINUT 

 

CRITERII SPECIFICE DE DEPARTAJARE:


1. locul de munca al parintelui sa fie in circumscriptia scolara a colegiului, dovedita cu adeverinta de la angajator.

Pentru elevi sectie germana:

2. sa provina dintr-o familie cu parinti sau bunici de etnie germana;

3. sa fi urmat gadinita cu limba de predare germana;

4. daca numarul de candidati depaseste planul de scolarizare ( 25 elevi / clasa ) se va sustine test de cunoastere a limbii germane.

 

Album foto: Colegiul Național "Liviu Rebreanu" Bistrița - Școala primară


În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE) în perioada 1 - 23 martie.

Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Afișarea în fiecare unitate de învățământ a circumscripțiilor școlare, a planului de școlarizare propus și a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie.

Ordin 3.242/23 februarie 2018: Metodologie și calendar de înscriere copii în învățământ primar an școlar 2018-2019 

CIRCUMSCRIPȚII ȘCOLARE pentru Municipiul Bistrița (sectorizare)

EVALUARE PSIHOSOMATICĂ - Unitățile/instituțiile în care se realizeaza evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor, solicitată de părinți, în conformitate cu prevederile din Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019, comisiile și programul de evaluare

28.2.2018 Florentina Danci.