CNLR > Olimpiade şi concursuri > Concursul The Missing Link

Concursul The Missing Link

The Missing Link LogoLa iniţiativa a doi absolvenţi ai Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu", în 15 octombrie s-a dat startul celei de-a 2-a ediţii a concursului de programare web pentru elevi de liceu "The Missing Link". Concursul este organizat de compania clujeană de web design şi dezvoltare Riluri în parteneriat cu Colegiul Național "Liviu Rebreanu" din Bistriţa.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 15 octombrie – 17 noiembrie şi are ca scop crearea unui cadru interactiv în care elevii pasionați de informatică pot întâlni dezvoltatori web profesioniști și amatori, pot împărtăși tehnici și experiență, pot concura și își pot depăși limitele.

Tema concursului este elaborarea unui sistem de gestiune pentru un magazin online. Participanţii sunt organizaţi în echipe formate din 2 elevi şi au la dispoziţie perioada 23 octombrie – 15 noiembrie pentru elaborarea proiectelor.

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII de la toate liceele din judeţ. Doritorii sunt rugaţi să completeze formularul de înscriere de pe site-ul oficial al concursului, http://www.themissinglink.ro, până cel târziu luni, 22 octombrie, ora 18:00.

Comisia de evaluare este formată din Andrei Oltean (director tehnic Riluri), Mark Filipaş (director executiv Riluri) şi câte un profesor de informatică de la fiecare liceu participant.

Susţinerea proiectelor şi festivitatea de premiere va avea loc în 17 noiembrie 2012 în Sala Festivă a Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu". (* Elevii şi profesorii din Năsăud şi Beclean beneficiază de decontul integral al cheltuielilor aferente transportului.)

Evenimentul se bucură de sprijin financiar din partea S.C. Adventure Camps S.R.L. (Cluj-Napoca), S.C. GravoShop S.R.L. (Cluj-Napoca), Ioana Mureşan Photography (Cluj-Napoca), S.C. Multi-Media S.R.L. (Bistrița), S.C. Copy Center S.R.L. (Bistrița) şi este susţinut de Inspectoratul Şcolar Judetean Bistriţa-Năsăud.

Prin intermediul concursului, echipa Riluri propune implementarea unui model sustenabil de îmbinare a mijlocelor de învățare formale și non-formale în cadrul liceelor din România, pentru formarea prin competiție și colaborare a viitorilor programatori si antreprenori web.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul: http://www.themissinglink.ro.

30.10.2012 Florentina Danci.