CNLR > Proiecte şi programe > Proiecte catedra de biologie > 2019, 20 februarie: Prezentare cu tema „Influența rezistenței microbiene asupra organismului uma

2019, 20 februarie: Prezentare cu tema „Influența rezistenței microbiene asupra organismului uma

În 20 februarie 2019, în Sala festivă a CNLR Bistrița, Ioana Adina Creța, studentă la Facultatea de Medicină, UMFST Târgu Mureș, absolventă a colegiului nostru, a susținut o prezentare care a adus în discuție o problemă importantă de sănătate publică: „Influența rezistenței microbiene asupra organismului uman'' .
Au fost discutate aspecte precum rolul bacteriilor, implicațiile acestora în patologie, automedicația, antibioticele și riscurile la care ne expunem în cazul unei utilizări necontrolate.
Elevii au fost încurajați să apeleze la prescripție medicală înaintea de administrarea oricărui fel de medicament și, totodată, să acorde importanță igienei și menținerii unui stil de viață sănătos. La activitate au participat profesorii de la comisia metodica științele naturii, directorul adjunct Violeta Griga și consilierul educativ Loredana Zbînca .

 

7.5.2021 Florentina Danci.